Mijn verhaal kleuterschool

Wat is dit?

Hallo,ik ben Miran, moeder van 2 kinderen van 16 en 17 jaar. Mijn oudste zoon Rik heeft ADHD, PDD-NOS, Complexe informatieverwerking stoornis, Motorische stoornis en Dyslexie.Rik heeft vanaf de kleuterschool speciaal onderwijs gevolgd, maar zit nu op het MBO.

Rik was altijd al een vrolijk, maar druk kind en mocht graag buiten spelen. Toen Rik 3 was ging hij naar de peuterspeelzaal. Dit ging heel goed, maar toen hij naar de kleuterschool moest zei zijn juf, er is wat met Rik maar ik kan niet precies zeggen wat, ik hoop dat hij het redt op de kleuterschool.

Met deze informatie hebben wij hem bij de kleuterschool aangemeld en gevraagd of ze het in de gaten wilden houden. Regelmatig informeerde ik bij zijn juf hoe het ging en het was altijd goed totdat Rik een half jaar op school zat. In een keer ging het niet goed meer en kon Rik zich niet aanpassen in de klas, hij moest getest worden. Ik voelde me behoorlijk belazerd, altijd was er met het gaat goed afgedaan en nu was er schijnbaar van alles mis. Rik werd getest en daar kwamen allerlei gebreken uit. Hij kon niet in een groep functioneren, was te bewegelijk, slechte motoriek, kon niet goed praten en zou beter af zijn op een speciale kleuterschool voor in ontwikkeling bedreigde kinderen.(I.O.B.K.)

Hier ging Rik dus na een half jaar gewone basisschool heen.Het was een goede stap voor hem. Hij kreeg meer aandacht en er werd verder uitgezocht wat de problemen waren. Hij werd getest door een psycholoog en daar kwam vermoedelijk NLD uit. Ook vroegen ze ons met Rik naar de jeugdpsychiater te gaan, dit was echt een harde klap voor ons (ze hadden net zo goed een baksteen kunnen gooien). We hebben het gedaan, daar werd ADHD geconstateerd. Toen Rik 7 was moest hij weer verder, de school adviseerde LOM onderwijs, maar wij waren het niet eens met die keuze, Rik kon nauwelijks voor zichzelf opkomen en wij wilden graag een school die gespecialiseerd was in de problematiek die hij had. Onze keuze viel op RENN 4 onderwijs.
Dit werd ons niet in dank afgenomen, volgens zijn lerares stuurden we hem naar de laagste vorm van onderwijs die er maar bestond.We werden wel gesteund door de psycholoog.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ZELF MAAR NIET ALLEEN

  • ZELF MAAR NIET ALLEEN Ondersteuning bij de opvoeding van uw kind met ADHD, PDD-NOS. www.adhdcluster4uwervaring.mysites.nl

TWITTER MIRAN VOS


Copyright 2002-2018