Vecht voor je recht

Wat is dit?

Bepaalde uitdrukkingen heb je vast al wel gehoord.
Als je je aanmeld bij een school of instantie is de eerste uitspraak bijna altijd dat samenwerking heel belangrijk is tussen de instantie en de ouders, want
JIJ BENT ERVARINGSDESKUNDIG. Dit geldt alleen wanneer alles positief en naar wens verloopt, als het moeilijk wordt dan ben jij de vader of moeder. Ervaringsdeskundig is dan ook het meest nutteloze woord wat ik ken.

Geloof niet alles wat scholen of instanties zeggen, zoek het zelf na en volg je eigen gevoel. Zorg dat je kennis hebt van de zaak en durf dat ook overtuigend uit te spreken. Als zij het anders zien, dan moeten ze je dat duidelijk uit kunnen leggen. JE EIGEN GEVOEL IS MEESTAL WEL GOED. JIJ KENT JE KIND HET BEST.

Zoek mensen waar jij vertrouwen in hebt die je kunnen helpen, dat kan een goede leerkracht zijn, maar bijvoorbeeld ook zoals bij ons een orthopedagoge, je weet zelf wel wie het goed met jou kind voor heeft. Het zijn meestal wel de mensen die met de kinderen werken en niet voor de organisatie, dan spelen er vaak andere belangen.

Iedereen heeft het beste met jouw kind voor en als professionele mensen iets zeggen waar je het niet mee eens bent is dat niet leuk en loop je vaak tegen een muur. Maar als vrienden, familie of andere mensen waarvan je denkt dat ze je begrijpen ineens met opmerkingen komen dat je denkt hij heeft het dus nooit begrepen dat doet het meeste pijn.
Ik heb na verloop van tijd en tranen besloten het naast me neer te leggen en het er niet meer met die mensen over te hebben. Als ze het nog niet begrepen hebben, zullen ze dat ook niet meer doen. ZE WETEN DUS NIET BETER.Ik wordt er nu niet meer boos over, maar ik doe er ook geen moeite meer om het uit te leggen of het te verdedigen.

Het is jammer dat het soms allemaal zo moeilijk gaat, ons verhaal is niet bijzonder, er zijn kinderen die nog veel meer mee maken. Soms zelfs lange tijd geen onderwijs volgen, uit huis geplaatst worden of zelfs in de gevangenis belanden.
Zogenaamd allemaal in het belang van het kind.

De zorg voor deze groep is na mijn mening niet goed geregeld.
Ze zijn eigenlijk vogelvrij verklaart, als een school ze niet meer wil worden ze handelingsverlegen verklaart en hebben ze geen recht meer op onderwijs.
Als je hulp zoekt om je te helpen bij de opvoeding moet je er goed op bedacht zijn, dat ze je kind niet afpakken en het in een tehuis of in het ergste geval de gevangenis plaatsen met de woorden dat dat de beste oplossing is.
Ik wil hierbij wel zeggen dat dit mijn mening is en dat er natuurlijk ook veel wel goed gaat. MAAR HOUD DE REGIE IN EIGEN HAND.

Mijn motivatie dit op te zetten is dat ik vind dat ook de rechten van deze kinderen verbeterd moeten worden.

Toen mijn jongste zoon naar school ging ben ik gaan werken bij de schooltaxi en ik vervoer nu voor het negende jaar kinderen naar de school waar Rik ook opgezeten heeft, ik hoor en zie dus nog steeds heel veel.

Ik vond toen der tijd ook dat het schoolvervoer beter kon.
Rik heeft een aantal hele leuke chauffeurs gehad, maar er zaten er ook tussen die maar beter op het goederenvervoer konden gaan zitten.
Bij op ons het bedrijf is toen in overleg en volledige medewerking van de directie een voorlichtingsavond gegeven door de stichting Balans voor iedereen die er meer van wilde weten. Ik kan ook zeggen dat wij op een gegeven moment een groep leuke, betrokken en goede schooltaxichauffeurs binnen het bedrijf hadden.
Het jammere is alleen, dat de gemeente bij de nieuwe aanbesteding daar niet naar heeft gekeken.
Het schoolvervoer is over gegaan naar een ander bedrijf en ik zie weer busjes op de weg, waar in 1 schooljaar 3 of meer verschillende chauffeurs of zitten, waar deze kinderen helemaal niet tegen kunnen en waar kinderen doorheen lopen en elkaar aftuigen.

Ik rijd nog steeds op de taxi, soms met gemengde gevoelens, ik wil graag meer kunnen doen voor ouders en kinderen. Ik ben een jaar geleden een rechten studie begonnen in de hoop dat ik meer kan gaan betekenen en ik heb nu deze website opgezet, zodat informatie, ervaringen en gewoon een tip gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden, zodat niet iedereen zelf het wiel uit hoeft te vinden.21 mei 2010

Naar aanleiding van o.a. de gebeurtenissen van de afgelopen tijd heb ik besloten mijzelf aan te bieden om anderen die in een soort gelijke situatie zitten een ander soort ondersteuning aan te bieden.

Als u ook zat bent van al die "professionele" hulpverleners die het allemaal zo goed weten, kan ik u uit ervaring helpen met:

ZELF MAAR NIET ALLEEN!

1.Ondersteunen in de thuissituatie.
2.Het duidelijk stellen van de doelen.
3.Het lezen van orthopedagogische rapporten en
handelingsplannen.
4.Helpen bij laks optreden van scholen
5.Voorlichten van mensen waar u mee te maken heeft, zoals;
(sport)leraren,stagebegeleiders enz.
6.Helpen bij de aanvraag van PGB, TOG, Wajong
7.Helpen de administratie hiervan te organiseren
8.Helpen bij het onderhouden van contacten met leerkrachten
orthopedagogen,stageplaatsen en andere plaatsen waar
uitleg en/of specifieke behandeling van uw kind nodig is.

WAT IK HIER MEE WIL:
Mensen helpen in de wirwar van regels, mogelijkheden en rechten, zodat u ook voor uw kind de beste toekomst kan creren.

Helaas kan ik op dit moment alleen mensen die een beetje in de buurt wonen bezoeken.
Dit kan op een contract van het PGB, als ondersteunende begeleiding
Alle andere mensen kunnen het natuurlijk altijd via het gastenboek, de mail of telefonisch contact met mij opnemen.

Gastenboek vindt u bovenaan de site onder button gasten.

E-Mail miranvos@gmail.com
Telefoon: 0598-392908


.


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ZELF MAAR NIET ALLEEN

  • ZELF MAAR NIET ALLEEN Ondersteuning bij de opvoeding van uw kind met ADHD, PDD-NOS. www.adhdcluster4uwervaring.mysites.nl

TWITTER MIRAN VOS


Copyright 2002-2018