Tips

Wat is dit?

Maak van alle stukken die je invult, afgeeft enz. een kopie, zodat je zelf ook nog alle stukken hebt. Binnen de kortste keren heb je een map vol en zoveel informatie dat je het niet allemaal meer kunt onthouden.

Als je voor een gesprek naar een school of instantie gaat.
Ga dan niet alleen. Vooral als je vermoed dat er moeilijkheden zijn. Soms zit je dan tegenover een hele groep, wat heel intimiderend over kan komen. Mijn man en ik zijn altijd samen gegaan. Dat geeft steun.

Als er iets staat te gebeuren waar je het niet mee eens bent, zoek het hoger op. bijv. je kind wordt steeds van school gestuurd, bel een leerplichtambtenaar. Ze bestempelen je kind als niet leerbaar, neem contact op met de psychiater. Laat je niet overdonderen en onder neem zelf stappen.

Als je het handelingsplan niet begrijpt, vraag om uitleg.
Dit geldt eigenlijk voor alles wat je niet begrijpt, als je die persoon niet wilt vragen kun je het misschien opzoeken op het internet of voorleggen aan een andere behandelaar die het je uit kan leggen.

Neem zelf contact op met scholen waar jij je kind graag heen ziet gaan. Leg de situatie voor en vraag naar de mogelijkheden. Dit geldt ook voor stages en andere dagbesteding, op die manier krijg je zelf een beeld van waar je je kind heen laat gaan.

Als je problemen hebt met het taxivervoer, praat met de chauffeur, levert dit niets op dan kun je het bedrijf bellen. Als het dan nog niets oplevert kun je altijd de gemeente bellen zij gaan over het schoolvervoer.

Als er een stoornis vastgesteld is heb je een contact met een psychiater, zorg dat je die lijn houd. Wij dachten eerst dat het goed ging en gingen dus niet meer naar het ziekenhuis, maar toen het weer misging kwamen we op een wachtlijst van 3 maanden. Dit kun je er dan niet bij hebben. Nu gaan we 1 keer in het jaar heen voor medicijncontrole en op die manier blijven we de ingeschreven.

Vraag een PGB aan. Met het geld kun je zorg voor je kind in kopen.

Als je hulp of begeleiding hebt of je wilt wat regelen met school of waar dan ook geef zelf duidelijk aan wat je wilt.

Zorg ervoor dat alle contacten terugkoppelen naar jou. Vertrouw er niet op dat iemand iets gedaan heeft of gaat doen. Laat je informeren wat ze gedaan hebben en geef aan of je het zo wil of niet. Houd zelf de regie
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ZELF MAAR NIET ALLEEN

  • ZELF MAAR NIET ALLEEN Ondersteuning bij de opvoeding van uw kind met ADHD, PDD-NOS. www.adhdcluster4uwervaring.mysites.nl

TWITTER MIRAN VOS


Copyright 2002-2018