Instanties

Wat is dit?

PGB persoons gebonden budget
Dit kunt u aanvragen als er een stoornis is vastgesteld, om extra zorg en hulp in te kopen voor uw kind.
Op de site van PER SALDO kunt u alle informatie vinden over hoe een PGB aan te vragen en wat de u er dan mee kunt.
www.pgb.nl als u dan bij zoeken starterpakket invult krijgt u de eerste informatie.

TOG Tegemoetkoming Onderhoudskosten Gehandicapten.
De Tog regeling kunt u aanvragen bij de SVB. Dit is bedoeld voor mensen die een kind met een handicap verzorgen waardoor er extra onkosten worden gemaakt.
www.svb.nl en dan TOG aanklikken.

REC Regionaal Expertise Centrum.
Hier vindt u informatie over verschillende scholen in het speciaal onderwijs. In Noord Nederland heet het RENN 4. In de rest van het land kunt u REC in vullen en uw regio erbij zoeken.
Dit gaat het gemakkelijkst als u regionaal expertise centrum bij google invult.

LGF Leerling gebonden budget.
Dit is het zogenaamde rugzakje. Als uw kind wel geindiceerd is, maar niet naar speciaal onderwijs gaat dit geldt voor Basis-,Voortgezet- en sinds dit jaar ook voor MBO Onderwijs kan u een Leerling gebonden budget aanvragen, zodat met dit extra geld extra zorg op de school ingekocht kan worden. Ook dit gaat via het REC. Regionaal Expertise Centrum.

Landelijke oudervereniging BALANS.
Hier vindt u allerlei informatie over verschillende aandoeningen, tip, nieuwe ontwikkelingen en ouderervaringen. Ook publiceren zij elk jaar een lijst met zorgverzekeraars waar aangegeven wordt welke zorgverzekeraar welk medicijn vergoed.
www.balansdigitaal.nl

Voor Noord Nederland, maar zulk soort hulp is er natuurlijk ook in andere delen van het land en wie het weet mag het doorgeven zodat het erbij geplaatst kan worden.

Stichting TNA Toeleiding naar Arbeid.
Zij helpen jongeren naar werk te begeleiden. Ook verzorgen ze cursussen en verschillende trainingen om jongeren zelfstandig te maken of kunt u een coach aanvragen voor uw kind. U kunt zelf aangeven waar u behoefte aan heeft en u kunt het dan betalen vanuit het PGB.
www.tna.nl

Rik heeft van meerdere dingen bij TNA gebruik gemaakt, maar hij heeft bijvoorbeeld ook kooklessen gevolgd via TNA bij Studio 4 all.
www.studio4all.nl

Leerpraktijk Jongleer.
Elsbeth Weterings geeft hulp aan kinderen bij o.a. lees- schrijf- en rekenproblemen, faalangst en div. autistievorm gedrag. Dit doet zij op een hele leuke manier. Meer informatie kunt u vinden op
www.jongleer.nl
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ZELF MAAR NIET ALLEEN

  • ZELF MAAR NIET ALLEEN Ondersteuning bij de opvoeding van uw kind met ADHD, PDD-NOS. www.adhdcluster4uwervaring.mysites.nl

TWITTER MIRAN VOS


Copyright 2002-2018