» MBO Alfa-college 2010

Wat is dit?

Foto 7 november 2010

Het heeft even geduurd met het bijwerken van dit onderwerp, maar Rik is aangenomen op het Alfa-college. Er zijn al verschillende gesprekken geweest met de ambulant begeleiders en we hebben zelfs al een handelingsplan. Ziet er allemaal goed uit. De huiswerkbegeleiding is vanaf deze week opgestart en we hebben een dyslesxiepas aangevraagd, of we die ook echt krijgen weet ik niet, want de andere school had ik ook die gegevens doorgestuurd, maar daar is nooit wat mee gedaan. Nu heb ik er wel vertrouwen in. Rik heeft maar een paar leraren en de klassen zijn klein en het contact goed. Ik hoop dat hij hier zijn theorie wel haalt.

Op zijn werkplek gaat het in iedersgeval erg goed. Rik gaat goed vooruit. Hij ligt ook nog steeds goed in de groep en kan goed met de anderen samenwerken. Ik begin er echt in te geloven dat het nu wel goed komt.

29-06-2011

Hallo,

Er zijn weer nieuwe feiten. Helaas kan het niet altijd positief zijn en zo hebben we ook deze keer weer een tegenslag moeten verwerken en oplossen.

Rik werkt niet meer bij de Boerderij. Het ging steeds heel goed (zeiden ze). Ik kwam tenminste 1 keer in de week Rik ophalen om te informeren hoe het ging. Het was altijd goed en ze waren steeds zeer tevreden. We hadden overlegd of Rik het volgende jaar daar kon blijven voor de vervolg opleiding op niveau 2 en dat kon.

Op een dag belt Merijn (de eigenaar) dat het niet zo goed ging die dag met Rik en dat ik hem beter op kon halen. Dat heb ik gedaan, maar verder was er niet veel aan de hand. Wel wou hij Frans (begeleider) even spreken.Die heeft dezelfde dag nog telefonisch contact gehad met Merijn en een afspraak voor een gesprek gemaakt.

Dat is een paar dagen later ook gebeurd. Daar kregen Rik en Frans te horen dat ze niet meer verder wilden met Rik en Merijn zei dat hij nog contact met mij zou opnemen. Dit moet tot op de dag van vandaag nog gebeuren. Ik heb ook geen contact opgenomen, want ik voelde me knap belazerd. Altijd ben ik bereikbaar en informeer ik en dan krijg je dit. Met ook nog de boodschap "Rik komt er wel, hij heeft zoveel begeleiding". Dit is niet de eerste keer dat ik die opmerking hoor en heb dus ook besloten mijn strategie te wijzigen. Rik red het namelijk alleen maar, als hij ook een werkplek heeft.

Nu dan maar het goede nieuws. Het Alfa-college heeft het goed opgepakt. Rik kon onmiddelijk weer alle dagen op school terecht. 1 dag theorie en 4 dagen in de keuken van het schoolrestaurant.

Die keuken is nu dicht en er is een werkplek voor hem geregeld bij l'Eetudié, dit is ook een restaurant die aan de school verbonden is. Ik ben daar nog niet geweest, Frans heeft alles geregeld en het lijkt mij voorlopig ook niet verstandig daar een kijkje te nemen, hoe graag ik dat ook zou willen.

Rik doet het heel goed op school en hij mag volgend jaar niveau 2 bij het Alfa-college volgen. Voor het eerste jaar kan hij in ieders geval zijn stage volgen bij l'eetudié. Ik ben Frans en de school natuurlijk heel dankbaar voor deze oplossing die ze heel snel voor elkaar hebben gekregen. Natuurlijk heeft Rik het ook aan zich zelf te danken, want hij heeft op school en op stage laten zien dat hij het kan en dat hij wil.

Ondanks alles heeft hij heel veel geleerd bij de Boerderij en vind ik het dus ook heel jammer dat het op deze manier gelopen is, aangezien Merijn verder geen uitleg heeft gegeven ga ik er van uit, dat hij de situatie zelf niet meer aan kon. Hij had inmiddels al meerdere jongeren met "problemen" aangenomen, een nobel doel natuurlijk en niet te vergeten, goedkope werkkrachten, maar je moet ze wel allemaal kunnen begeleiden.

Nou, ik sluit nu eerst maar af met: Na regen, komt zonneschijn. We zien de toekomst nog steeds hoopvol tegemoet en gaan zo eerst genieten van onze vakantie en ik wens ieder ander hetzelfde.

19-07-2012

Rik heeft niveau 2 op het Alfa-college geprobeerd. Dit is echter niet gelukt. Hij is gestrand op de theoretische vakken. We leggen ons hierbij neer. Hij heeft examen gedaan en heeft zijn diploma Horeca assistent gehaald. Rik ziet het niet langer zitten om nog naar school te gaan en wil graag aan het werk.

Hiermee sluiten we het hoofdstuk school af. Met alle dank aan het Alfa-college die zich buitengewoon hebben ingezet.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ZELF MAAR NIET ALLEEN

  • ZELF MAAR NIET ALLEEN Ondersteuning bij de opvoeding van uw kind met ADHD, PDD-NOS. www.adhdcluster4uwervaring.mysites.nl

TWITTER MIRAN VOS


Copyright 2002-2018