Aan het werk 2012

Wat is dit?

Foto 19-07-2012

START EEN NIEUWE UITDAGING!

Dit geldt zeker voor dit jaar. Zowel voor mijzelf, ik ben namelijk een nieuwe opleiding begonnen. Maatschappelijke zorg specifieke doelgroepen, in mijn 2e jaar ga ik stagelopen bij begeleid wonen voor jongeren. Hiermee hoop ik Rik ook op het laatste stuk naar zelfstandigheid goed te begeleiden. Maar waar het natuurlijk om gaat is de nieuwe uitdaging voor Rik.

Hij heeft school achter zich gelaten en probeert het nu op de arbeidsmarkt. In februari heeft hij zijn diploma Horeca assistent gehaald en in de maanden november t/m februari is hij werkzaam geweest bij een horecabedrijf in de binnenstad van Groningen. Hier was de werkdruk op bepaalde momenten toch te hoog.

In overleg hebben we besloten dat het misschien beter is eerst werkervaring en arbeidsritme op te doen in een rustige omgeving en dankzij Frans (begeleider) zijn uitstekende contacten binnen de horeca, kon Rik in maart aan de slag in een instellingskeuken bij een zorgcentrum in de buurt.

Hier is Rik sinds maart aan het werk. Frans gaat daar regelmatig langs om de ontwikkelingen van Rik te bespreken en tot nu toe gaat hij goed vooruit. De ervaren chefs hebben de mogelijkheid Rik goed te begeleiden en bieden ook steeds nieuwe uitdagingen aan, maar alles in kleine stapjes. Rik gaat met plezier 4 dagen in de week aan het werk en kan goed met zijn collega's overweg. Toch ziet hij zich in de toekomst niet altijd in een instellingskeuken werken, maar hij beseft wel dat dit een goede plek is om te leren.

Rik zijn droom voor de toekomst is een broodjesservice. Als iemand hier ervaring mee heeft, horen we graag tips. Als iemand belangstelling heeft, eerst op kleine schaal horen we dit ook graag en zullen we de uitdaging aangaan.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ZELF MAAR NIET ALLEEN

  • ZELF MAAR NIET ALLEEN Ondersteuning bij de opvoeding van uw kind met ADHD, PDD-NOS. www.adhdcluster4uwervaring.mysites.nl

TWITTER MIRAN VOS


Copyright 2002-2018